Jen tak, co mě napadne

Proč chci jet do Madridu

9. 2. 2011 21:10
Rubrika: Nezařazené | Štítky: url:madrid2011

Když jsem poprvé viděl zadání druhého kola soutěže "na jedné vlně do Madridu", pomyslel jsem si, že je to můj konec v této soutěži. Nerad píši jakékoliv slohové práce nebo něco podobného. Později mi však došlo, že to nemusí být žádné umělecké dílo a něco jednoduchého přece vymyslím. Přiznám se, že mě také inspirovalo několik už napsaných příspěvků na toto téma, které se mi velice líbily. Tak jsem se tedy pustil do díla.

Proč vlastně se účastním této soutěže?

- je to soutěž, každý chce přece něco vyhrát - NE! V žádném případě tohle to neuspěje jako důvod, proč bych měl jet do Madridu;

- chci poznat svět, jinou kulturu, jiné zvyky - to chce poznat každý, ale to také není ono.

Co tedy je tím správným důvodem?

- prohloubit svůj duchovní život - potřebuji to jako sůl, a jak lépe do udělat, než mezi tisíci věřícími a pod "dohledem" papeže

- modlit se za správné věci. Bude tam mnoho mladých lidí, a když se ty tisíce budou modlit za určitou věc, tak přece by je měl náš Otec vyslyšet. Velký dav dokáže neskutečné věci, a pokud to jsou ty správné věci, pak nám Pán pomůže v jejich realizaci. Tímto ale nechci zpochybnit modlitbu jedinců, to by byla přece hloupost.

- setkat se s papežem Benediktem - je přece hlavou Kostela a tudíž nejblíž našemu Otci.

- poznat spoustu nových tváří, v kterých najdu větší nebo menší přátele, možná také spřízněnou duši na celý život

Že bych konečně našel několik pádných důvodů? Věřím že se mi to povedlo. A nemusím vyhrát tuto soutěž. Pokud mi to jen trochu moje finanční stránka dovolí (přece jen takový výlet není nejlevnější), určitě pojedu. Kdyby náhodou z nějakých důvodu jsem přece nemohl jet, pak určitě se budu modli na dálku s těmi všemi věřícími, kterých určitě budou desítky a možná stovky tisíc.

Zobrazeno 475×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Nejnovější

Autor blogu Grafická šablona Nuvio